6 Leden van de Multi-Billion Dollar Plustoken Scam Charged With Fraud in China

Na de arrestatie van 109 beschuldigde leden van de $6 miljard Ponzi-regeling genaamd Plustoken, werden zes vermeende leden van het team vervolgd volgens een rechtbank die op maandag werd ingediend. De eisers zeggen de individuen ,,in het organiseren van en het leiden van misdadige piramideschema’s.“ verdacht zijn.

De Plustoken oplichterij was een grote overval die een groot aantal crypto’s wist te verzamelen tijdens de korte duur van het plan. In wezen was Plustoken een piramidespel dat pretendeerde een hoog rendement te bieden nadat mensen geld in het systeem hadden gestort.

Het systeem beloofde beloningen in zijn oorspronkelijke token eponymous token (PLUS) en slaagde erin om meer dan 200.000 BTC, 26 miljoen EOS en ongeveer 789.000 ETH te verzamelen. Nadat de fraudeurs alle fondsen hadden opgehaald, lieten ze een eenvoudig bericht achter en schreven: „sorry, we hebben gelopen„.

Op 31 juli rapporteerde news.Bitcoin.com dat de Chinese wetshandhaving ongeveer 109 personen arresteerde die naar verluidt verbonden waren met het Plustoken-project.

Volgens het rapport waren 27 leden naar verluidt meesterbreinen binnen het rijk van Plustoken, dat extreem populair was in China en Zuid-Korea. Na de massale arrestatie wordt in een rechtbankdocument uit China vermeld dat Zhang Qin, Liu Jianghua, Wang Yin, Chen Shaofeng en Lu Qinghai in de aanklacht zijn genoemd.

De formele aanklachten komen voort uit Xiangshui County en de eisers van Yancheng City zeggen dat de zes verdachten „verdacht zijn van het organiseren en leiden van criminele piramideschema’s„.

Ondanks de massale arrestaties, zijn de Bitcoin Trader fondsen van de Plustoken oplichterij nog steeds verhuisd en veel mensen nemen nog steeds aan dat de Ponzi regeling nog steeds op de vlucht is. Tijdens het hoogtepunt van het plan voor zijn dood trok Plustoken meer dan twee miljoen investeerders aan.

Rapporten merkten op dat de Plustoken-applicatie mensen in staat stelde om KRW of renminbi gemakkelijk om te zetten in een groot aantal digitale middelen.

Terwijl BTC, EOS en ETH het populairst waren, lieten Plustoken oplichters toe om crypto activa zoals litecoin (LTC) en dogecoin (DOGE) om te zetten. Al in mei werd in regionale rapporten gedetailleerd beschreven dat belangrijke leden van het Wotoken-project (een soortgelijke oplichterij) in Yancheng City in staat van beschuldiging werden gesteld.

Wotoken oplichters zijn naar verluidt verbonden met de Plustoken Ponzi-ringleaders en die regeling slaagde erin om $1 miljard aan digitale activa te stelen. De Wotoken regeling was niet zo groot als de vier miljoen leden van Plustoken maar slaagde er toch in om 715.000 slachtoffers te bedriegen.