Här är vad handlare gör i det senaste kraschen som aldrig hände i mars, BTC och ETH i sikte

Den 13 mars, även kallad „Black Thursday“, kommer alltid att ligga kvar hos många i kryptorummet av en anledning. På detta historiska datum kasta Bitcoin nästan 50% av sitt värde dramatiskt. Hösten som började från $ 9 000-nivåerna samlade fart den 12 mars. Den 13 mars slog Bitcoin bottenlågen på nästan 3 800 dollar.

Resten av kryptomarknaden följde i takt, eftersom Altcoins som hänvisade till alternativa kryptovalutor förutom Bitcoin Billionaire registrerade förluster i dussintals procent. Det är anmärkningsvärt att konstatera att Bitcoin och resten av kryptomarknaden sedan har återhämtat sig från blodbadet.

En liknande berättelse spelades ut under den första veckan i september som stora kryptovalutor, Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH) såg en enorm nedgång under 11 000 $ respektive 400 $. Majoriteten av kryptomarknaden tumlade också ner i en bred basmarknadssäljning.

Bitcoin-försäljningen kom efter att den testade 12 000 dollar tidigare under föregående vecka för att ytterligare kaskad ner till under 10 000 dollar, vilket lämnade många förvånade när de vred sin hausseartade känsla. Detta har fått många att dra en analogi mellan den senaste korrigeringen och den i mars.

Charles Edwards, en digital kapitalförvaltare, twittrade „Mycket likheter med 12 mars just nu“

Bitcoin (BTC) och majoriteten av Altcoins är i rött i skrivande stund.

Vad handlare gör i det senaste kraschen som aldrig hände i mars

Varför analogin mellan den senaste korrigeringen och den i mars kan vara väsentlig är att utesluta möjligheten till en enorm marknadskrasch i mars när miljontals kontrakt likviderades.

Den goda nyheten är att en ny analys av Bitcoin-derivat indikerar att marknadens nuvarande tillstånd skiljer sig från mars. Den noterade att näringsidkare gör en sak annorlunda nu än den i mars, som minskar skuldsättningen och är mer beräknad i sin känsla.

En kryptoanalytiker som går i inkognito som „Z“, konstaterade att till skillnad från tidigare tider var handlare snabba att minska sina positioner under en nedgång för att förhindra en brutal krasch som den som ses i mars.

Andra analytiker märkte också undertryckandet av risk-aptit i denna sektor.

Bitcoins „25-dagars skew“

Bitcoins „25-dagars skew“, som övervakar positioneringen av optionshandlare, har legat under 0% under de senaste månaderna, vilket skiljer sig från den historiska trenden:

”Till priser nära $ 12 000 är detta en av de högsta förändringarna vi har sett när det gäller att köpa när folk stärker för att flytta ner. Historiskt har BTC skew alltid lutat positivt. ”

Denna negativa skevhet indikerar att till skillnad från tidigare väger handlare sannolikt chanserna för en ytterligare nedgång snarare än att vara styva med en otålig hausse-förspänning. Data indikerade också en gradvis neddragning av positioner till ett värde av 1-1,5 miljarder dollar när Bitcoin störtade ytterligare.

En annan analytiker noterade att för den näst största tillgången Ethereum , spelades ett liknande scenario ut som en snabb återställning i ETH: s öppna intresse under den senaste kraschen, vilket indikerar att nu varken longs eller shorts är överleveraged.